Well, it's the first of April and I haven't posted anything about this year yet so I thought I would remedy that situation by talking sharing 2023's New Year's Eve dinner and hatsumode (our first shrine visit of the year).
うわ、今日でもう4月1日。今年に入って、年内のネタ一つも書いてないから、それをなんとかする。紹介するのは2023年大晦日の夕飯と今年の初詣。
We had sushi, tempura, chawan mushi (a type of egg custard), roll sandwiches from Costco
Fresh crab / 新鮮な蟹
The sushi assortment / 寿司いろいろ
Chawan Mushi (egg custard) / 茶碗蒸し
Ke no Shiru (Aomori-sytle miso soup) / けの汁
Whelks (which only my brother-in-law ate) / ツブ貝 (義理の弟しか食べてなかった)
This was part of the meal too. Roast beef from 7-11.
これも大晦日の夕飯で食べた。妻がセブンイレブンで発注したローストビーフ。
We got home before the countdown to the New Year.
新年になる前にうちに帰った。
Also snacked on this butter azuki rice cake. A product of Akita.
あとバターあすき餅を食べた。秋田県の名産みたいです。
Ringing in the New Year with a small bottle of red wine.
新年の為にセブンイレブンの赤ワインを購入。
次の日は元旦。家族でおいらせ町にあるイオンモール下田まで行くことに。そして初詣は途中にある神社へ参拝することに。それが氣比神社(きひじんじゃ)というところでした。
The torii to the shrine.
氣比神社の本殿への鳥居。
Kihi Shrine / 氣比神社
Kihi Shrine Main Worship Hall / 氣比神社本殿
Yamaage Shrine / 山登神社
And then we went to the AEON Mall Shimoda where we had lunch. After that, we drove back home.
初詣のあと、イオンモール下田に行って、フードコートでランチを食べて、その後、うちに帰った。
No comments:
Post a Comment