Wednesday, June 26, 2019

Hanamaru Ramen / 華丸ラーメン




My wife has her favorite ramen shop in Aomori. It's called [Hanamaru]. Their main ramen is  yakiniboshi (grilled dried sardine). The smell isn't quite as strong as some other dried sardine based broths and has kind of a nostalgic flavor of a soy sauce based Chinese noodle. However, they also have something called Aniku (part of the pig thigh that contains most of the fat). Only seven to ten slices can be taken from a block of the pig thigh. Of course that is what I ordered.

自分の妻が青森市に一番好きなラーメン屋があります。それは問屋町にある「華丸ラーメン」です。焼き干しラーメンが店のウリ。焼干しとはイワシのはらわたと頭を取り、天日干しの後、炭火で焼くというものです。メニューにあ肉ラーメンもあります。自分も最初はあ肉ってなんだろと思い、店に壁に説明がありました。説明によると豚もも肉1ブロックから7~10枚程した取れない、脂身の多いチャーシューのことです。もちろん僕はそれを注文した。


As I said, the broth is rather mild. The slices of char shu are large and flavorful. The ramen is also topped with green onions and young bamboo shoots. The noodles are regular size. You can also order a small, regular or large portion of the noodles.

先言ったようにつゆの味は結構優しい。あ肉のチャーシューは大きくて、柔らかい。脂身もたっぷり。あとはネギのメンマをトッピングされてます。麺は普通。太麺でもない、細麺でもない。丁度良いくらいです。店に麺の量も選べる。特大・大・中から選びます。特大は2玉、大は1・5玉と中は1玉。もちろん値段も異なりますけどね。



Bon Appetit!

いただきます!

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