青森生活が段々慣れてきました。東京ほどの飲食店は少ないけど、ラーメンの店は結構豊富ですね。今日は「長尾中華そば」西バイパス店でランチを食べた。この店も義理の妹の職場の近くだな。
Nagao Ramen / 長尾中華そば
I thought this was a little amusing. A sign on how to enjoy a bowl of niboshi ramen at Nagao. First, you should enjoy the scent of the broth. You should immediately eat the chicken. The pork meat should be submerged into the broth and when you think it has absorbed enough soup, then eat it. Next, enjoy a spoonful of the soup even before touching the noodles. And finally, while enjoying the scent of the niboshi, slurp the noodles. Add pepper and other spices to your liking. You will find yourself becoming addicted to Nagao's niboshi ramen. However, do not stop here! Leave a little bit of soup in the bowl and add some rice so you can finish off with some niboshi meshi. And last but not least, add a topping of natto! (I would of course pass on the last step).
煮干ラーメンを美味しく食べる極意のサインが面白い。着丼したらまずは香りを楽しむべし!低音調理のしっとりモモ肉は、着丼したら早めに食べるべし!皮付きバラ肉は、スープにひたしてから食べるべし!麺は触れずにスープを楽しむべし!麺の香りと煮干しを楽しみながら。。。一気すするべし!(コショウーは後から)。お好みでコショウーなど、自由に味の変化を楽しむべし!「店主のあすすめ」コショーと辛味系1対1。スープを楽しみ。。。煮干中毒!!そして〆のにぼめし。スープ半分残すべし。スープに入れて良し。めしにかけて良し。穴あきレンゲはスタッフまで。最後の最後にトッピングの納豆。にぼ納豆がやばい!!個人的に納豆は嫌いなので、僕はめしのトッピングはいりません。
The menu.You can choose from six types of Tsugaru ramen. You can also choose the type of ramen noodles you would like as well. There are other types of ramen on the menu too.
メニュー。中華そばの津軽ラーメンや新・津軽ラーメンは6種類から選べる。麺も選べますよ。もちろん他のラーメンにもありますが、今日私たちは中華そばの津軽ラーメンを注文しました。
This was my order. I chose one of the Shin Tsugaru ramens. The soup was a little on the thick side but that's the way I like it.
これは僕のオーダー。自分は新・津軽ラーメンをチョイス。やっぱり僕はこってり系が好き。
My wife ordered the regular Tsugaru Ramen.
妻が頼んだのは津軽らーめんのあっさり味。
Bon Appetit!
いただきます!
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