I think I may have featured this soba restaurant before but it is one of our favorite go to spots for tempura zaru soba. On our first drive with our new car, after we left the giant gingko tree in Fukaura, we decided to head to the Takayama Inari Shrine. The soba shop just happened to be on our way and it was lunch time.
多分以前も紹介したかも知りませんが、僕と妻が好きな蕎麦屋です。この店の天ざるが美味しい。この間、新車で初ドライブの時、深浦町で日本一のイチョウを見たあと、高山稲荷神社を目指した。ちょうどその間にこの蕎麦ショップがあって、昼食の時間だったし、ここでランチを決定。
An old farm house was converted into the soba shop [Kakashi].
古民家が改造され、蕎麦処の「案山子」になった。
The view from our table today.
今日の席から外の眺め。
I ordered my usual menu - the tenzaru, zaru soba with an assortment of tempura.
僕はいつものの天ざるを注文した。
Today's tempura included shrimp, red pepper, eggplant, squash, shiitake mushroom, and cauliflower.
今日提供してくれた天ぷらは海老、赤ピーマン、茄子、カボチャ、椎茸とカリフラワー。
For the same price, my wife ordered the ebiten ita soba. We weren't sure what the ita soba was until it was delivered to our table. You can see that my wife's portion of soba was twice as large as mine. And the shrimps that came with her meal were huge.
同じ値段で妻がエビ天板そばを注文。最初二人で板そばってなんだろと思ったが、テーブルに来たときに分かった。ざるに乗ってる蕎麦はざるではなく板でした。それに、海老がでっかい!
Bon appetit!
いただきます!
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