現在の職に就いたのは2017年3月1日から。今は四年目に入ってます。青森駅近くの英会話学校で英語の講師をやってます。夏の始まりに先輩講師と日本人スタッフが僕と弘前大学勤務の先生の歓迎会を開いてくれた。選んだ場所は本町にある新和食レストラン「竹林坊 (ちくりんぼう)」。何人の生徒たちも参加しました。
A very nice interior. It looks a bit luxurious.
店内は凄い良い雰囲気でした。結構高級感がある感じ。
Tonight's course menu.
今夜のコースメニュー。
First, we were served an a grilled eggplant topped with tororo (grated yams).
最初の料理は焼き茄子とろろ。
Next, the otsukuri (assorted sashimi platter) which included maguro (tuna), amberjack, sweet shrimp, and octopus.
次出たのがお造り。今夜のお造りおはまぐろ、かんぱち、甘海老とたこ。
We were then served a Chinese-sytle salad with Chinese dressing.
お造りの次は中華サラダ中華ドレッシング。
The main entree was a one-pot dish made with beef. Udon was added to broth when most of the meat was eaten.
メインはちりとり鍋、牛バラ。鍋〆は焼きうどん。
Before dessert, we served the daimono (an assortement of dishes) which included Japanese Spanish mackerel, ceviche, ikamenchi (squid croquette), meat-wrapped fishcake with cheese.
デザートの前は台物。提供されたのはさごし新線焼き、セビチェ、いかメンチ、とチーズはんぺん肉巻き。
Dessert was a yogurt mousse with blueberry sauce.
デザートはヨーグルトムースブルーベリーソース。
As I was still getting to know the students, I didn't take any pictures of the participants or the other teachers. Also, my mother-in-law told me that her husband had worked on part of the interior of this restaurant but she has never eaten here.
まだ生徒たちが詳しく知らなかったので、生徒たちと他の先生たちの写真を撮れなかった。あとから聞いたはなしですが、義理の母の夫がこの店の中庭を手掛けたんだって。義理の母は店に食べに来たこともないので、その店内も見たことないと言ってた。
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